Dýně - Statek u Pipků


Kniha návštěv

Datum: 03.03.2013

Vložil: Jarka Pipková

Titulek: Re: Presne co jsem hledal

Dobrý den, děkujeme za pochvalu. První dýně budeme opět prodávát od září. Bližší informace a nabídku zveřejníme na našich www.

—————

Datum: 26.10.2012

Vložil: Iveta

Titulek: zážitek

I za špatného počasí to u Vás bylo moooc krásné!!! Těch barev a tvarů - nádhera! Už se těšíme na dlabání i vaření.

—————

Datum: 11.02.2012

Vložil: Lýdie Dedíková

Titulek: Dá se použít i jako ozdoba.

Náhodou jsem dostala od jednoho kamaráda semínka dýně. Nevěděla jsem vůbec, jak se jmenuje, až v jednom časopisu jsem zjistila název- Trombolino d ´Albenga. Protože jsme zasadili semínka pozdě, tak jen vykvetly, a pak zmrzly. Tak jsem jednu dýni - tykev dostala. Nechala ji usušit, ona zdřevnatěla a ozdobila jsem si ji ubrouskovou technikou. Přelakovala, aby byla odolná. Pak si ji na chalupě pověsím na uschlý strom. Vypadá to fakt hezky.

—————

Datum: 23.11.2011

Vložil: witt

Titulek: dynove gnocchi /njoky/

Letos jsem si poprve vypestoval dyni marina di chioggia, chutovy mercedes mezi dynemi. zvlaste vhodnou na italske njoky, recept zde:

https://www.thegoodfoodmuse.net/2010/01/marina-di-chioggia-gnocchi-again.html

—————

Datum: 29.10.2011

Vložil: Marie Vtělenská

Titulek: dýňové čatní

je to výborné, jako příloha na maso, smažený sýr chleba apod.+
recept:olivový olej, nakrájená cibule, 2 stroužky česneku balzamikový ocet či jablečný ocet 6O dkg dýně, cukr, sůl pepř. Nejdřív podusíme na oleji cibuli česnek, přilijeme ocet, mícháme dokud se nevypaří. Pak přidáme dýni a vaříme do změknutí. Dosladíme cukrem, můžeme přidat pepř a trošku soli. Nám to moc chutná i k špagetám

—————

Datum: 24.10.2011

Vložil: Květa

Titulek: dílo

Letos jsem prvně zkoušela vařit z dýně.Nejdříve jsem vařila polévku,ta byla výborná,doma jsem s ní měla velký úspěch. Osmažila jsem do ní na másle housku ,moc dobrý. Potom přišel na řadu dýňový koláč,to bylo něco štrašného.Dělala jsem jsem ten recept,co se dává do té náplně dýně,cukr,mléko,syrová vejce atd. Všechno jsem dodržovala podle návodu. Po upečení bylo těsto nasáté, mokré vypadalo jako by bylo sražené. Tak jsem si řekla , už nikdy. Není nad český koláč se švestkami a drobenkou.Všem přeji větší úspěch.

—————

Datum: 23.11.2011

Vložil: witt

Titulek: Re: dílo

Cesky kolac neni spatny, je to "rodinne stribro", ale pumpkin pie /dynovy kolac/ je mana, vynikajici moucnik, chutove bohaty, spravna konzistence vyzaduje trochu fortelu, nehazejte flintu do zita.

—————

Datum: 24.10.2011

Vložil: Alexandra Sapovalova-Medinova

Titulek: Dyne

Dekuji za vyborne recepty,zitra si uvarime dynovou polevku a posilam vam recept na dyni ,jak ji pripravujeme zde ,v Mexiku

Dyni nakrajite na vetsi kousky,pridate cukr(nejlepe tmavy)hrebicek,skorici a vodu(jen aby se dyne nepripalila)a podusite.
Je to vyborny a zdravy zakusek pro celou rodinu

—————

Datum: 17.10.2011

Vložil: Serena van Derwoodsen

Titulek: Podzim

pěkné dýně :) !!

—————

Datum: 15.10.2011

Vložil: Dana

Titulek: Dýňový džus

Tentu džus dělám již delší dobu,dětem i návštěvám chutná.Pro ty,kdo se bojí vyzkoušet ,říkám neváhejte a pro ty,kdo vyzkoušeli a mají problémy se skladováním rada.Opravdu jde dobře zavářet,ale chce to velký špajz a hodně sklenic a tak jsem vyzkoušela dobrou radu kolegyně z práce - zavářet jde i rozmixovaný koncentrát a když máte chuť na džus stačí otevřít sklenici a jednoduše smíchat s vodou!

—————